For the Lastest News Sign up mobilsocialGroenLinks: Test heel Nederland in één keer op corona

Dortmund

GroenLinks: Test heel Nederland in één keer op corona

De hele bevolking van Nederland moet in twee weekeindes corona-sneltests laten afnemen. Op die manier is in een klap duidelijk wie in quarantaine moet en …

GroenLinks: Test heel Nederland in één keer op corona

Inloggen

Inloggen met:

Gebruikersnaam:

Wachtwoord:

Onthoud mij

of

Wachtwoord vergeten

Voer je gebruikersnaam of e-mailadres in.

Gebruikersnaam of e-mailadres:

28 november 2020
Laatste update 10:58

35

GroenLinks: Test heel Nederland in één keer op corona

:

Een dergelijke onkostenvergoeding zou kunnen neerkomen op eenmalig 50 euro. Tevens zouden Nederlanders met een positieve corona-uitslag een isolatievergoeding kunnen ontvangen van 250 euro per week voor de gederfde inkomsten.

De totale kosten die het plan van GroenLinks met zich meebrengen zijn volgens Klaver weliswaar hoog, maar vallen in het niet bij de economische schade die de lockdowns met zich meebrengen.

Bekijk bovenaan dit artikel de reportage van Nieuwsuur over het voorstel van GroenLinks. Het item start op 12 minuten in de uitzending.

Geef een reactie

Laatste reacties (35)

Reacties verbergen

Het enige dat je met een dergelijk testen te weten komt is een indicatie van het aantal besmettingen op dat moment, om vervolgens weer allerlei uitbraken te noteren. Massaal testen heeft alleen zin door het twee maal per week te doen. Als je negatief test heb je twee a drie dagen de garantie dat je negatief bent. Onhaalbaar.

Als GL het alternatief is voor alle politieke bagger dan weet je zeker dat het nog erger wordt.
Gelukkig hebben we A’dam als voorbeeld.

Wat ik niet begrijp: Ik ken meerdere mensen die zich hebben laten testen. De één krijgt een klein stokje in de mond, de ander een enorm lang ding dat door de huig gaat.

In dat laatste heb ik dus echt geen trek.

Laten ze dat testen eens aantrekkelijker maken.

Lijkt mij niet haalbaar. Zodra er eenvoudige betaalbare testen komen die een ieder zelf kan uitvoeren ( en die komen eraan ) zal dat het R getal constant beneden de 1 houden.

Een belachelijk voorstel. Ten eerste zie ik niet hoe je in twee weekenden miljoenen mensen kunt testen, maar los van de logistieke problemen, lost het niets op. Het betekent namelijk dat ook alle mensen zonder klachten zich laten testen. De overgrote meerderheid daarvan zal negatief testen, maar zij kunnen dezelfde dag nog besmet raken. Met klachten zouden ze zich dan opnieuw moeten laten testen, de vraag is dan of dat gebeurt.
Een test is een momentopname. Het heeft geen zin om het op deze manier te doen. Ik kan ook nu een alcoholblaastest doen. Die zal uitwijzen dat ik niet gedronken heb. Maar dat zegt niks over mijn toestand over een aantal uren.

Dus de logica is dat mensen die positief scoren verstandig zijn en in isolatie blijven.
Volgens mij is het probleem momenteel juist dat mensen onverstandig zijn en alle regels overtreden.
Dit is zo`n typish idee dat praktisch onuitvoerbaar is.

Ik zie het niet gebeuren. We hebben een grote bevolking en poreuze grenzen. Zelfs als we iedereen testen en het uitroeien is het zo weer terug (lijkt mij).

!!De hele bevolking van Nederland moet in twee weekeindes corona-sneltests laten afnemen. !!

In twee weekends ??? De hele (volwassen) bevolking??
Hoe wil je dat in hemelsnaam klaarspelen…

even afwachten of GL tegen maart nogmaals dit geldverslindende overbodig voorstel doet.

so what ? testen; dat er daarna een advies kan komen om 2 weken jezelf op te sluiten ? en dat gebruiken al je contacten even op de hoogte te stellen ?

Voor geld is iedereen te koop dus volgens de brainboxen van GL. Duidelijk waar de principes zitten (idd, in de binnenzak cq handtasje)

Groen links ie gefasicneer geraakt door zichzelf.
In plaats van zich te concentreren op het concrete idee Europa, zo als die Bas Eickhout ,zit ze daar maar utopieën te bedenken.
Het idee dat je in Nederland 10 miljoen mensen zou kunnen testen komt overeen met wat meneer De Mos zei: ik ben het wel niet, maar ik had het zonder aarzeling ook kunnen zijn.
Groen en links is aanmatigend, je kunt best groen zijn en niet inks.
Kies dus, voor links zolas die Linken in de BRD óf voor Groen, zoals die Grünen daar. Of noem je zelf desnoods Groen, of ecolo zoals in België.

Als je het als minister voor elkaar krijgt om VVD en GroenLinks te verenigen tegen je, is er wel wat aan de hand. Schoolmeesters horen voor de klas, niet in de politiek. Tijd voor een goede vakminister op VWS. Hier zou ik dr. Agnes Kant (SP) aanraden. Een eerlijke, intelligente en competente vakminister, die al haar hele leven keihard op de bres heeft gestaan vóór de zwakken, vóór integer en effectief bestuur en tégen corrupte zelfverrijkers.

Ik zie het niet. Het is te veel een moment opname met een te grote foutkans. We weten dat hoe meer mensen getest worden hoe groter het aantal foute metingen is.
Bovendien zie ik niet wat het voordeel is. Met testen loop je achter de feiten aan. Op de een of andere manier doen mensen gewoon niet wat ze moeten doen, zorgen dat ze niet besmet worden. En met het vaccin in aantocht is het niet nodig. Even de adem inhouden en dan kunnen we hopelijk weer terug naar normaal.

Volgens mij kan het een momentopname opleveren, wat de meerwaarde daarvan is,weet ik niet, als quarantaine aan de laars wordt gelapt kan je testen tot je een ons weegt, je hebt een handhavingsprobleem als je ziet hoe corona bewust burgers zijn op black friday, daarbij wordt het volgens mij een logistieke ramp, misschien moeten we meer corona slachtoffers gaan inzetten om burgers ervan te doordringen dat corona geen griepje is, dat de economische schade die ze met hun gedrag in de hand werken ons tot de bedelstaf terugwerpen, dat een beetje verantwoordelijkheid, discipline en burgerzin ons belang dient.

Zou het niet beter zijn dat Klaver zijn energie bij deze pandemie steekt in het nú al overtuigen van zijn zogenaamde kritische aanhangers die vraagtekens zetten bij het zich laten inenten met het komende vaccin? En de club die dat om principiële weigert en zodoende de weldenkenden opzadelt met het voortduren van de nu geldende beperkingen?

De hele bevolking in 2 weken inenten lijkt mij veel beter en daarna na 3 weken Nederland opengooien met grote feesten.

En voor de niet inenters komen er vanuit diverse sectoren uiteraard beperkingen, maar dat merken ze vanzelf wel of ze worden lekker ziek en steken hun niet ingeënte ouderen aan. Wat dat doet mag iedereen duidelijk zijn.

Belachelijk idee. Waar is het beleid om minder te shoppen en veel groener en linkser te durven zijn? Black Friday is al een hele week en dat in een jaar waarvan juist een partij als deze nu eens eindelijk sociaal beleid mag gaan laten zien. Dus niet eindeloos de hebzucht van de mensheid faciliteren door iedereen te gaan testen, maar leiderschap laten zien en de hebzucht eens durven te benoemen. Waar is het beleid tegen het verdozen van ons land met megahallen vol met rotzooi uit Azie? Waar is het sociale beleid om de onderaannemers van Post.nl en de pakketdiensten nu eens betere arbeidsvoorwaarden te geven?

Die werken zich een slag in de rondte om te bestaan, je rug en knieen kapot te sjouwen om de hebzucht van het volk maar te voeden. Maar dat durft deze partij niet, dat mensen een cadeautje mogen hebben of geven is menselijk, maar de verdozing van dit land is wreed. Ons landschap volzetten met megahallen en outletcentra voor al die troep uit Azie en Amerika. Waar is het menselijke beleid om alle daklozen een kamer met kansen te geven? En onze dakloze jongeren wel een toekomst te geven, door genoeg hulp bij je sores?

Mensen kunnen ook cadeautjes kopen bij Kringloopwinkels, bevorder nu eens eindelijk en duidelijk het hergebruiken van spullen. Waar is het beleid tegen de plastic soep en troep van de mensheid? Dus nee, niet “iedereen” gaan testen, maar opkomen voor de natuur, een eenvoudige manier van leven, gezonde voeding en landbouw, aandacht voor elkaar en een Sociaal en Positief beleid geven aan het volk.

GL sukkels?
Goed statement. Ik verwijt Rutte en consorten vaak crisismanagement zonder visie en lak aan echte preventie maar GL is ook alweer lange tijd van het padje. Eigenlijk lijkt het er op dat er geen echt linkse partijen meer te bestaan en stomen ze eerder op naar rechts-populistische korte termijn geneuzel en dito oplossingen. Rechts spint er garen bij. Wat een sukkels.

Ik heb geen idee wat uw tirade tegen “hebzucht” en “verdozen” te maken heeft met het testen van de bevolking tegen een virus, maar in uw wereld zal dat vast op één lijn zitten.

Het gaat echter hier niet om het faciliteren van koopzucht, maar om het draaiende houden van de economie. Dat kán, maar hoeft niet, te bestaan uit het kopen van spullen uit Azië. Ook om in de kringloopwinkel te kunnen zijn zonder beperkingen heb je een geteste bevolking nodig hebben. Plus dat mensen de “halve lockdown” intussen wel zat zijn, en dat zou ook helpen.

Ben geen GL-fan, maar dit klinkt redelijk. En staat volkomen los van de beloning van de pakketdienst-medewerkers.

De Jonge kan zich beter met schoenen bemoeien.

Onuitvoerbaar. Denk eens na hoeveel tijd en menskracht ermee gemoeid is. Het duurt weken voor iedereen aan de beurt is geweest en dan ga je ervan uit dat iedereen meedoet. Je loopt de teststraat uit en wordt besmet. Effect is dat er hooguit een dipje optreedt.

Bijna goed
Een normale test

Een sneltest slaat nergens op

idiote is dat doordat de overheid schijt aan testen heeft we steeds met de ellende blijven zitten
en dat ook een corona app geen zin heeft .

economische gevolgen zijn immens dus het kost je maar een klein bedragje in vergelijking
het is alsof rutte het allemaal leuk vindt

Er had al in maart moeten worden op testen en bron- en contactonderzoek. In landen als Taiwan, China en Korea heeft dat geleid tot een sterke beperking van besmettingen. Als er voldoende sneltests zijn kun je mensen testen voor ze een restaurant, bioscoop, stadion o.i.d. binnengaan. Dus hier heeft Klaver wel gelijk.

Een goed idee. Dit hebben ze ook in Slowakije gedaan.

Je moet dan wel de week voor de *verlengde* kerstvakantie beginnen, zodat er genoeg tijd is om in quarantaine te gaan voordat de scholen weer beginnen.

Om zoveel mogelijk mensen naar de testraten te krijgen zou je nu al moeten beginnen met een uitgebreide multimedia campagne via alle beschikbare kanalen.

Nu nog een pakkende omschrijving voor deze megaoperatie!

Een verlengde kerstvakantie levert nog een verloren schooljaar op, wat rampzalig is voor onze kinderen. Nu al vallen veel lessen uit en missen veel kinderen lesuren.

Je moet dan wel heel secuur te werk gaan om er voor te zorgen dat de teststraten zelf geen bron van besmetting worden. Als mensen zoveel mogelijk per auto komen, kunnen ze in ieder geval elkaar niet besmetten. In coronatijd is de auto nu eenmaal veel veiliger dan het OV. Maar zo’n algemene test is slechts een momentopname die een overzicht geeft van de belangrijkste besmettingshaarden. Mensen en middelen kunnen dan daarop geconcentreerd worden.

Alles staat of valt uiteindelijk met een werkend vaccin en de mate van immuniteit die dat geeft. Is volledige immuniteit niet haalbaar, dan komt het Zweedse model in beeld en moet er gestuurd worden op de curve, zodat de zorg niet overbelast raakt.

Even los vd snelheid van De Jonge: Een sneltest, op 1 dag, dan heb je alle besmettingen van die dag. En de dag daarop, van mensen die de verschijnselen dan pas laten zien, en het ook dan pas te meten valt? Is dit weer zo’n GL niet doordacht plannetje zoals we altijd zien?
Laat GL nou eerst eens proberen hun eigen (interne) zaakjes op orde te krijgen.

Voordat je hier reageert moet je wel eerst je eigen interne zaken op orde hebben beste Norm 😉

@Griezel

En vertel eens, je maakt me nieuwsgierig…. Veel testen lost veel op, maar de suggestie wekken dat dit de Silver Bullit is, is z’n gebruikelijke populisme. Kan ie ook zeggen, want hij hoeft het nooit uit te voeren. De vlucht vooruit zullen we maar zeggen, hoeft ie ook geen lastige vragen mbt z’n kieslijst te beantwoorden. Ik weet er anders nog wel een paar 🙂

Belachelijk dat het nog niet gebeurt is de seconde dat de capaciteit daarvoor was. Toen was die “testen, testen, testen” mantra al rijkelijk laat en nu wil De Jonge het niet?

Meten is weten, iedereen die je er met Corona uithaalt en in quarantaine zet is er 1. Een effectievere manier om de besmettingsgraad omlaag te brengen is er niet.

Normaal zou ik het met je eens zijn, er zit wel een kink in de kabel.
Iedere test is een moment opname, op het test moment kun je met 73 tot 95% zekerheid zeggen of je positief of negatief bent.

De verwerking van al die metingen en het bijhouden, daar zit de crux. De flink uitgeklede GGD’s die ook nog eens niet centraal geleid worden of bestuurd en gestuurd, kunnen zo veel gegevens onmogelijk direct verwerken.
De tijdsduur tussen zo wie zo de test en de uitslag maakt het misschien statistisch niet uit, maar de kans van tussentijdse besmetting is aanwezig.

Daarnaast waren ze een paar weken geleden al niet meer in staat vervolgonderzoek te doen bij 10.000 positieve testen of meer.
Dit valt mijns inziens onder symbool politiek en verkiezingsretoriek, de burger het gevoel geven dat de politiek er boven op zit.

Ik twijfel ook of alle teststraten GGD gestuurd of niet, dit aankan. Nu worden de uitslagen van de commerciele testpunten al niet verwerkt bij de GGD.

Voordat dit voorstel mogelijk is, zijn er nog vele verbeterpunten mogelijk.
Laten ze eerst die aanpakken, dit is wishfull thinking.

Meten is weten, dat klopt. Echter moeten de gegevens ook geduid en verwerkt worden en daar schort het nog steeds aan. Daar moet beleid op komen, iets roepen betekent niet dat het direct uitgevoerd kan worden.
Ik mis een uitvoerbaar plan, dit is het probleem te simplificeren.

Waarom niet pleiten voor een deltaplan ventilatie? Vervang ventilatiesystemen in de horeca, scholen en verpleeghuizen. Zo worden mensen minder ziek als ze met het virus in aanraking komen(lagere viral dose) en kunnen mensen weer bij elkaar komen. Het is al lang duidelijk dat mondkapjes en anderhalve meter afstand nauwelijks helpen. Waarom nu nog onbetrouwbaar testen , voor dat geregeld en verwerkt is is het weer lente. Vaccinatie zal nauwelijks werken omdat het virus steeds muteert. Zie bijvoorbeeld het interview met professor bouma:

[Meten is weten, dat klopt. Echter moeten de gegevens ook geduid en verwerkt worden en daar schort het nog steeds aan. Daar moet beleid op komen, iets roepen betekent niet dat het direct uitgevoerd kan worden.]

Ja ook daar laat het kabinet steken vallen – jaren bezuinigingen op de zorg .
Maar ook dat kan opgelost worden met GELD
Geld dat Rutte nu weg laat stromen door deze epidemie vrolijk te laten voortwoekeren .
De economische schade is namelijk vele malen groter .

@LBNB

Is er ook een berekening gemaakt van de tijdsinvestering dat deltaplan kost?
Lijkt me duur en langdurig te zijn.

Eerst massale sneltesten voor deze pandemie.

Voor de toekomst, gezien voorspellingen voor toekomstige uitbraken van nieuwe pandemieën, een prima plan.

Denken dat Nederland er met een eenmalige massale testronde vanaf kan komen getuigt wellicht van naïviteit. Laten deskundigen maar eerst eens een analyse maken waar ook de percentages vals negatieve en vals positieve uitkomsten worden meegenomen.

@Griezel

Niet alle problemen zijn met geld op te lossen, daarom heb ik niet eens de moeite genomen om naar het kosten plaatje te wijzen.

Het begint met visie, die verder gaat dan het kosten baten plaatje. Die keuzes maakt, en de burger de voordelen en nadelen uitlegt van de gemaakte keuzes. Dat soort politici, heb je hier niet. Het is neoliberalisme wat de klok slaat, het zit in de haatvaten van de maatschappij en de maatschappelijk relevante instituten. We hebben geen premier Adern, we moeten het doen met visieloze Rutte. Draaikont en leugenaar eerste klas.

Alle Reacties

Join mobilsocial social network mobilsocial This article source is Joop Article is GroenLinks: Test heel Nederland in één keer op coronaUSA latest News | Canada latest News | Australia latest News

Social Network

accident attorney miami