For the Lastest News Sign up mobilsocialLIVE: Red Flames kunnen EK al ruiken na dubbele voorsprong

Red Flames

LIVE: Red Flames kunnen EK al ruiken na dubbele voorsprong

De Red Flames kunnen vanavond hun ticket voor het EK 2022 in Engeland veroveren. Dan moeten ze wel winnen tegen Zwitserland. In de heenmatch gingen de Flames met 2-1 onderuit. Wat wordt het nu?

Red Flames kwalificeren zich voor EK met vier uitroeptekens tegen Zwitserland | Red Flames | sporza

vul zoekterm in

Kroatië
BELGIE

BELGIE
Litouwen

BELGIE
Roemenië

Zwitserland
BELGIE

Litouwen
BELGIE

BELGIE
Zwitserland

tussenstand groep H


M
M+
M=
M-
goals
ptn
1.
BELGIË
8
7
0
1
37-5
21
2.
Zwitserland
8
6
1
1
20-6
19
3.
Roemenië
7
3
0
4
12-16
9
4.
Kroatië
7
2
1
4
7-18
7
5.
Litouwen
8
0
0
8
1-32
0

EK-voorronde (vrouwen)België Zwitserland einde40

De Red Flames hebben op de slotspeeldag hun ticket voor het EK 2022 in Engeland veroverd. Ze bezweken niet onder druk tegen Zwitserland en zetten vier kaarsjes op hun EK-kwalificatietaart.

Doelpuntenmakers:

25′ De Caigny 1-0,
45+1′ De Caigny 2-0

73′ Wullaert 3-0

85′ Cayman 4-0

Flames overleven moeilijk openingskwartier na stroompanne

De opdracht voor de wedstrijd was duidelijk voor de Flames: winnen en het EK was een feit.  Het was dan ook even schrikken toen het plots pikdonker werd in het King Power stadion. Toch duurde de stroompanne niet al te lang en kon de wedstrijd snel weer van start gaan.

Zwitserland nam het heft meteen in handen en België leek wat van slag door het oponthoud. De bezoekers dicteerden het tempo en lieten de Flames achter de bal aanhollen. Toch leverde het Zwitserse overwicht geen echte kansen op en België kwam beter in de wedstrijd.

Kapitein Tessa Wullaert zette zich knap door op de rechterflank en vond Tine De Caigny in het strafschopgebied. De middenveldster torende boven keepster Herzog uit en kopte de bal met een boogje binnen. De eerste kans was meteen raak voor de Flames.

De Zwitsers probeerden te reageren, maar slaagden er niet in een vervolg te breien aan hun sterk openingskwartier. Integendeel zelfs, nadat Wullaert na een knappe actie eerst nog de lat trof, schotelde ze De Caigny niet veel later haar 2e van de de avond voor.  Een efficiënt België trok met een dubbele voorsprong de kleedkamer in.

Wullaert en De Caigny maakten het verschil in de eerste helft.

Wullaert en Cayman maken het feestje na de rust compleet

Ook na de rust kregen we een gretig België te zien. De Flames hielden de bezoekers simpel in bedwang en gingen zelfs op zoek naar een 3e doelpunt. De Caigny kopte een voorzet goed naar de hoek, maar Herzog pakte uit met een knappe parade. Ei zo na een hattrick voor de middenveldster.

Toch was het slechts uitstel van executie voor de Zwitsers. Wullaert kopte de bal voorbij een grabbelende Herzorg en nam met haar 50e doelpunt voor de Flames alle twijfels weg, 3-0. De EK mocht de Belgen echt niet meer ontsnappen.

Toch was het nog steeds niet gedaan. Cayman ontsnapte op links en kon alleen op doel af. De aanvalster twijfelde niet en zette de 4e kaars op de kwalificatietaart.  De Flames winnen met 4-0 van Zwitserland en mogen zich opmaken voor hun 2e EK.

Meer Sporza

volg sporza

download de apps

De Sporza app op/ uw smartphone of tablet.
Beschikbaar voor en .

De Sporza voetbal app op uw smartphone of tablet.
Beschikbaar voor en .

vrt © 2019

Join mobilsocial social network mobilsocial This article source is Sporza.be Article is LIVE: Red Flames kunnen EK al ruiken na dubbele voorsprongUSA latest News | Canada latest News | Australia latest News

Social Network

accident attorney miami