For the Lastest News Sign up mobilsocial

Opnieuw 3 zware ongevallen op E17 tussen Gent en Antwerpen, 2 …

Serval

Opnieuw 3 zware ongevallen op E17 tussen Gent en Antwerpen, 2 …

De E17 tussen Gent en Antwerpen is volledig afgesloten in Sint-Niklaas na een zwaar ongeval. Daarbij zijn 2 doden gevallen, bevestigt de federale politie.

Opnieuw 3 zware ongevallen op E17 tussen Gent en Antwerpen, 2 doden, snelweg dicht in Sint-Niklaas | VRT NWS: nieuws

Ga naar de inhoud

Start de video

Kijk naar het recentste journaal

Kijk naar het recentste weerbericht

Aanmelden

Afmelden

nl

Er is iets fout gegaan.

Meest recent

Vorige

Start / stop automatisch afspelen

Volgende

Video player inladen…

Opnieuw 3 zware ongevallen op E17 tussen Gent en Antwerpen, 2 doden, snelweg dicht in Sint-Niklaas

De E17 tussen Gent en Antwerpen is volledig afgesloten in Sint-Niklaas na een zwaar ongeval. Daarbij zijn 2 doden gevallen, bevestigt de federale politie. De snelweg is er nog steeds afgesloten. Elders op die snelweg zijn nog eens twee andere ongevallen gebeurd. Op de E40 in Wetteren was er eveneens grote verkeershinder na een ongeluk op de snelweg richting Brussel.

Artikel van Radio 2

Alexander Verstraete, Ludwig De Wolf

vr 29 mei

22:22

vr 29 mei

16:55

In de vooravond zijn er verschillende zware ongevallen gebeurd op de autosnelwegen in Vlaanderen. In Sint-Niklaas is de E17 in de richting van Antwerpen volledig versperd na een ongeval. In de andere rijrichting is er een kijkfile.

Eerst botsten op de E17 richting Antwerpen twee vrachtwagens en een auto in Kruibeke. Daarna was er ook een ongeval in Haasdonk met drie vrachtwagens. Een vrachtwagens was geladen met elektrische auto’s. Het ging om een kop-staart-aanrijding in de staart van de file van het ongeval in Kruibeke.

In Haasdonk is een van de vrachtwagens in brand gevlogen en dat vuur is overgeslagen op de berm. De brandweer heeft de grootste moeite om de vuurzee te bedwingen. Het blussen van elektrische voertuigen is een delicate zaak door de aanwezigheid van zware batterijen.

In de staart van die file is een derde ongeval gebeurd ter hoogte van Sint-Niklaas. De brandweer van Sint-Niklaas meldt dat er twee dodelijke slachtoffers zijn gevallen.

Bekijk hier het verslag van “Het Journaal” over de reeks ongevallen op de E17  (en lees voort onder de video):

Video player inladen…

Oorzaak is eerder ongeval op Antwerpse ring

“De oorzaak van de drie ongevallen op de E17 richting Antwerpen is een eerder ongeval op de Antwerpse ring richting Nederland. Daardoor is een lange file ontstaan op de E17 vanuit Gent. Bij het vermoedelijk dodelijke ongeval in Haasdonk is een autotransport betrokken”, meldt verkeersanker Hajo Beeckman.

“Er is nog heel veel werk. Het parket moest de omstandigheden van het ongeval onderzoeken omdat er twee doden zijn gevallen. Dat is intussen gebeurd. Nu moeten de vrachtwagens nog getakeld worden. Richting Antwerpen blijft de E17 afgesloten wellicht afgesloten tot middernacht. In de richting van Gent is de snelweg wel open.”

Vanwaar al die ongevallen? Bekijk hier meer uitleg van onze verkeersexpert Hajo Beeckman in “Het Journaal”:

Video player inladen…

Omstreeks 17 uur meldde het Vlaams Verkeerscentrum een zwaar ongeval in Wetteren op de E40 richting Brussel. Twee rijstroken zijn er versperd.

Vanmorgen was er ook al zware hinder op dezelfde snelweg. Toen was op de E17 in de richting van Gent een vrachtwagen met koeien gekanteld in Gentbugge.

Ongeval met vrachtwagen in Kruibeke.

Andere fout opgemerkt?

lees ook

Meer nieuws

Hoofdpunten

Meest gelezen

Het Journaal en Het weer

Tv-programma's

Altijd betrouwbaar nieuws op zak?

Download nu gratis de app van VRT NWS.

Volg VRT NWS

Schrijf je in op onze dagelijkse nieuwsbrieven

Volg ons op sociale media

Meld nieuws

Mobiele App

nl
vrtnws.be

Informatie

Contact

Join mobilsocial social network mobilsocial This article source is VRT NWS Article is Opnieuw 3 zware ongevallen op E17 tussen Gent en Antwerpen, 2 …

USA latest News | Canada latest News | Australia latest News

Social Network

accident attorney miami